Kuchnia hiszpańska: paella i fantazyjne przystawki

13:44

Domowy sposób przyrządzania paelli kiedy ma się za dużą paellerę (patelnię), a specjalnego pieca do paelli brak :D

Deser z owocami

Przystawka: krewetki z warzywami w osłonce z ciasta francuskiego (hojaldre). 

Przystawka: langostino (rodzaj krewetki) w 'makaronie' z ziemniaków i cebulką
- nie pytajcie jak się to robi :D

Paella valenciana

You Might Also Like

2 komentarze

  1. zastanawiałam się nad studiowaniem języka hiszpańskiego, ale nigdy się go nie uczyłam i boję się, że sobie nie poradzę.

    OdpowiedzUsuń
  2. ja lubiłam hiszpański do czasu aż znalazłam się w Hiszpanii i nauki języka - teraz słyszę jedno wielkie seplenienie i język przestał mi się podobać ;p

    Łatwo jest zacząć mówić p hiszpańsku, gramatyka jak w każdym języku może sprawiać trudności, ale jak się chce, to można się nauczyć (ja jestem przykładem jak nauczyć się języka od zera - z tym, że dalej wkuwam co ważniejsze z gramatyki ;))

    Jak nie spróbujesz, nie dowiesz się! Lepiej zacząć i zobaczyć :) Nie ma co się poddawać!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarze! Pamiętaj, że pytania możesz wysyłać na e-mail: hiszpanarium@gmail.com! :)

Subscribe