Kuchnia hiszpańska - zupy kremy
14:29Można kupić już gotowe albo sporządzić własną - wystarczy kilka warzyw (nawet mrożonych), serek topiony, trochę mleka, przyprawy i wymieszanie wszystkiego w blenderze. Zdrowo, tanio i szybko! A najważniejsze - typowo po hiszpańsku!
Ja dziś przygotowałam wariację zupy-kremu. Ugotowałam ziemniaki i marchewkę, następnie podgrzałam gotową zupę Crema de Puerro y Patata, dodałam ugotowane warzywa, czosnek, pieprz i voila! Pyszny obiad gotowy w 20 minut :)
3 komentarze
Myślisz, że można zrobić zupę-krem z pokrzyw? ;> To było na sposób rumuński!
OdpowiedzUsuńgłównym składnikiem była makrela, nie pokrzywa (chyba ;o)
OdpowiedzUsuń:D:D:D:
Ja próbowałam te z hacendado i są okropne :(
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarze! Pamiętaj, że pytania możesz wysyłać na e-mail: hiszpanarium@gmail.com! :)